Το ISIS απήγαγε 300 εργάτες από τη Δαμασκό

Το ISIS απήγαγε 300 εργάτες από τη Δαμασκό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Περισσότερους από 300 εργάτες τσιμεντοποιίας απήγαγαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Ντουμέιρ, 45 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού. Η παράτολμη επίθεση, όμως, δεν αναμένεται να βοηθήσει το Ι.Κ., που έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα στα πεδία των μαχών, ενόψει του επόμενου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ ανταρτικών οργανώσεων (στις οποίες δεν συμμετέχει το Ισλαμικό Κράτος) και του καθεστώτος Ασαντ στη Γενεύη, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε επίθεσή τους την Πέμπτη, ισλαμιστές αντάρτες, μέλη του υποστηριζόμενου από τη Δύση Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κατέλαβαν την κωμόπολη Αλ Ράι στην επαρχία του Χαλεπίου, διακόπτοντας μία από τις σημαντικότερες οδούς ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους μέσω Τουρκίας.

Η ανακατάληψη της Αλ Ράι επιτρέπει τώρα στους αντάρτες να επιδιώξουν την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την Αλ Μπαμπ, προπύργιο των τζιχαντιστών στην επαρχία του Χαλεπίου.

Στη Γενεύη, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι θα μεταβεί σήμερα στη Δαμασκό, στην Τεχεράνη και ίσως και στο Αμμάν της Ιορδανίας, επιδιώκοντας να προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας για πολιτική μετάβαση στη Συρία. Παρότι ο κ. Ντε Μιστούρα θα έχει συνομιλίες με ανώτατα στελέχη του καθεστώτος Ασαντ, δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ίδιο τον Σύρο πρόεδρο.

Την Πέμπτη, ο σύμβουλος Ανθρωπιστικών Θεμάτων του κ. Ντε Μιστούρα, Γιαν Εγκελαντ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποτυχία του ΟΗΕ να προωθήσει οχηματοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια σε δυσπρόσιτες και πολιορκημένες περιοχές της χώρας, καλώντας την κυβέρνηση της Δαμασκού να «τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Μιλώντας στη Γενεύη, ο κ. Εγκελαντ είπε ότι «ο Απρίλιος επρόκειτο να είναι ο καλύτερος μήνας για την υπηρεσία μας και την τροφοδοσία ανθρωπιστικής βοήθειας. Η παροχή βοήθειας, όμως, όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά καθυστερεί ολοένα και περισσότερο, παρότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ μαχητών της αντιπολίτευσης και κυβερνητικού στρατού αποδεικνύεται ανθεκτική».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή