Ινδία: 102 νεκροί, 280 τραυματίες από την πυρκαγιά σε ινδουιστικό ναό

Ινδία: 102 νεκροί, 280 τραυματίες από την πυρκαγιά σε ινδουιστικό ναό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

102 νεκροί, 280 τραυματίες από την πυρκαγιά σε ινδουιστικό ναό στο κρατίδιο Κεράλα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό

H πυρκαγιά που προκλήθηκε από σειρά εκρήξεων πυροτεχνημάτων προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων –σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό– τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μέσα σε ινδουιστικό ναό στη νοτιοδυτική Ινδία, όπου χιλιάδες οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν θέαμα με πυροτεχνήματα.

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι φέρουν σοβαρά εγκαύματα, στην καταστροφή αυτή στον ναό Πουτινγκάλ Ντεβί στην παράκτια πόλη Παραβούρ του κρατιδίου Κεράλα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το ινδουιστικό νέος έτος.

"Επιβεβαιώθηκε ότι 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίες έχουν εισαχθεί σε διάφορα νοσοκομεία. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής περίθαλψης στους τραυματίες", δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Ομεν Τσάντι.

Ιατρικές ομάδες έχουν φθάσει από το Νέο Δελχί, ενώ ο στρατός και το ναυτικό ανέπτυξαν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους βαριά τραυματίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Τζ.Π. Νάντα.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν εντός του και στα στενά δρομάκια πέριξ του ναού για την επίδειξη που ξεκίνησε τα μεσάνυκτα και συνεχιζόταν για πολλές ώρες.

Ένα από τα πυροτεχνήματα έπεσε στο υπόστεγο όπου φυλάσσονταν τα αποθέματα πυροτεχνημάτων, πυροδοτώντας τη φωτιά, σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο ναός βρίσκεται στο Κολάμ, περίπου 70χλμ από την πρωτεύουσα της επαρχίας Θιρουβανανθαπουράμ.

Τόσο δυνατά ήσαν τα πυροτεχνήματα που από την έκρηξή τους ορισμένα τμήματα του ναού αποκολλήθηκαν και μηχανήματα ανέλαβαν να απομακρύνουν τα ερείπια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή