ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επίθεση αυτοκτονίας στον Β. Καύκασο

Ρωσία: Επίθεση αυτοκτονίας στον Β. Καύκασο

Τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένας βομβιστής αυτοκτονίας, πραγματοποίησαν σήμερα επίθεση σε αστυνομικό τμήμα σε χωριό στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι αναβαθμίστηκε το επίπεδο του συναγερμού για την αστυνομία στην περιοχή που επλήγη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε χωριό της Σταυρούπολης, κοντά στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου, όπου οι ισλαμιστές εξτρεμιστές που θέλουν να ιδρύσουν ένα χαλιφάτο πραγματοποιούν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα ή πυρά με στόχο αστυνομικούς της περιοχής.

"Μια επίθεση έγινε σε ένα τοπικό τμήμα της αστυνομίας", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στην Σταυρούπολη. "Ο ένας από τους επιτιθέμενους ανατινάχτηκε, δύο άλλοι σκοτώθηκαν".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν υπήρξαν θύματα και κανένας, αστυνομικός ή πολίτης, δεν τραυματίστηκε.

Συγκεχυμένες είναι προς το παρόν οι πληροφορίες όσον αφορά ακριβώς τι συνέβη. Κάποια ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν επικαλούμενα αστυνομικές πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν ότι τρεις καμικάζι ανατινάχθηκαν και ότι οι επιτιθέμενοι ήταν συνολικά τέσσερις. Ωστόσο το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αρχές αντέδρασαν ενεργοποιώντας σχέδιο που θέτει την αστυνομία σε μεγαλύτερη κατάσταση ετοιμότητας.