Γαλλία: Απομακρύνθηκαν διαδηλωτές από την πλατεία Δημοκρατίας

Γαλλία: Απομακρύνθηκαν διαδηλωτές από την πλατεία Δημοκρατίας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία απομάκρυνε σήμερα το πρωί τους διαδηλωτές από την πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, όπου συγκεντρώνονταν για έντεκα ημέρες για να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική, και οι οποίοι μπορεί να επιστρέψουν το βράδυ, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Η εκκένωση της πλατείας "είχε κυρίως στόχο την απομάκρυνση των σταθερών κατασκευών, σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης και προέβλεπαν τη διάλυσή της την Κυριακή το βράδυ", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διεύθυνση της αστυνομίας του Παρισιού.

Όμως, σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή, "κατατέθηκε νέα αίτηση για διαδήλωση, κάτι που σημαίνει ότι η κινητοποίηση μπορεί να επαναληφθεί απόψε".

Η απομάκρυνση περίπου εκατό διαδηλωτών του κινήματος "Nuit debout" (Ολονυκτία) που βρίσκονταν ακόμη εκεί νωρίς το πρωί ξεκίνησε γύρω στις 05:30 (06:30 ώρα Ελλάδας) και εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή