Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην Ινδία

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην Ινδία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κάθριν, δούκες του Κέμπριτζ, τιμήσαν τη μνήμη του Γκάντι και συναντήθηκαν με νέους επιχειρηματίες στο Μουμπάι, κατά τη δεύτερη ημέρα της ολιγοήμερης επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Ινδία. Οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι, οι οποίοι πρόκειται να παραμείνουν στην Ινδία επί μία εβδομάδα, έσκυψαν ευλαβικά το κεφάλι όταν στάθηκαν έξω από το μνημείο που έχει ανεγερθεί στη μνήμη του Γκάντι, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν γειτονικό μουσείο, κοντά στο σημείο όπου ο Ινδός ηγέτης δολοφονήθηκε το 1948. Επίσης, κατέθεσαν στεφάνι σε μνημείο για τους Ινδούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πριγκιπικό ζεύγος, όμως, πέρασε το χθεσινό πρωί στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, όπου συναντήθηκε με νεαρούς επιχειρηματίες και επενδυτές που πιθανώς να επενδύσουν κάποιες από τις επιχειρηματικές του ιδέες. Η Κάθριν, ντυμένη στα υπόλευκα, χαμογελούσε και χαιρετούσε με ενθουσιασμό τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το καφέ όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Το απόγευμα, το ζευγάρι επρόκειτο να παραστεί σε γκάρντεν πάρτι επ’ ευκαιρία των ενενηκοστών γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, που είναι στις 21 Απριλίου. Ο Ουίλιαμ, μάλιστα, επρόκειτο να εκφωνήσει λόγο στους παρευρισκομένους στη δεξίωση. Αυτή τη φορά, οι δούκες του Κέμπριτζ ταξιδεύουν χωρίς τα δύο τους παιδιά, τον πρίγκιπα Γεώργιο και την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Την Τετάρτη, το πριγκιπικό ζεύγος αναμένεται να παρακαθήσει σε γεύμα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, προτού τελικά μεταβεί στο Εθνικό Πάρκο Καζίρανγκα, όπου ζουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού των μονόκερων ρινόκερων, στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ασάμ. Επίσης, αναμένεται να επισκεφθεί και το γειτονικό κρατίδιο του Μπουτάν, μετά τη σχετική πρόσκληση του βασιλέα του κρατιδίου και της συζύγου του. Στη συνέχεια, οι δούκες του Κέμπριτζ θα επιστρέψουν στην Ινδία και θα ολοκληρώσουν το ολιγοήμερο ταξίδι τους με μία επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ, ακολουθώντας τα βήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που το επισκέφθηκε το 1992.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή