Διάβημα των Σκοπίων στην Ελλάδα για την Ειδομένη

Διάβημα των Σκοπίων στην Ελλάδα για την Ειδομένη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι προχώρησε,σε διάβημα προς την ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια, ως απάντηση στα προφορικά διαβήματα του Ελληνα πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου σχετικά με τα επεισόδια, την Κυριακή, στην Ειδομένη.

Στο διάβημα αναφέρεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων «ενήργησαν με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση των βίαιων διαμαρτυριών και της επιθετικής απόπειρας μεγάλης ομάδας μεταναστών να διασχίσουν τα ελληνικο-"μακεδονικά" σύνορα, μέσω παραβίασης του προστατευτικού φράχτη».

Επίσης τονίζεται ότι προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ζήτησε την ενίσχυση των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα και την έγκαιρη ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών, ώστε να αποθαρρυνθούν βίαιες διαμαρτυρίες από τους μετανάστες και να εμποδιστεί η παράνομη είσοδος τους στην επικράτεια της ΠΓΔΜ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή