Οι αδελφοί Μπακραουί σχεδίασαν τις επιθέσεις

Οι αδελφοί Μπακραουί σχεδίασαν τις επιθέσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Οι βομβιστές αυτοκτονίας που χτύπησαν τον περασμένο μήνα τις Βρυξέλλες, οι αδελφοί Χαλίντ και Ιμπραήμ ελ Μπακραουί, είχαν εξασφαλίσει τα όπλα και τα εκρηκτικά για τις ενέργειές τους στο Παρίσι, αναφέρει σε άρθρο του το αγγλόφωνο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους.

Το δημοσίευμα του περιοδικού «Νταμπίκ» γράφει ότι όλη η προετοιμασία για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Παρίσι τον Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκε από τους αδελφούς Μπακραουί, οι οποίοι συγκέντρωσαν τα όπλα και τα πυρομαχικά για τις επιθέσεις. Αν ο ισχυρισμός του ημιεπίσημου οργάνου του Ισλαμικού Κράτους επαληθευθεί, τότε οι αδελφοί Μπακραουί θα αποδειχθεί ότι διαδραμάτισαν πολύ σημαντικότερο ρόλο από όσο εκτιμούν οι διωκτικές υπηρεσίες σε Βέλγιο και Γαλλία.

Το περιοδικό αποκαλύπτει επίσης ότι ο Νατζίμ Λακραουί, ο άνδρας που ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, στο πλευρό του Ιμπραήμ Μπακραουί, ήταν αυτός που κατασκεύασε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Ο Χαλίντ Μπακραουί πυροδότησε τη ζώνη εκρηκτικών που φορούσε σε συρμό του μετρό των Βρυξελλών.

Το περιοδικό των ισλαμιστών αποτίει επίσης φόρο τιμής στον Αλγερινό Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια εφόδου στις Βρυξέλλες, έξι ημέρες πριν από τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα. Το «Νταμπίκ» αναφέρει ότι, αν και ο Μπελκαΐντ είχε τη δυνατότητα να διαφύγει, «επέλεξε να πεθάνει σαν μάρτυρας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή