Αναμετρήθηκαν Κλίντον και Σάντερς

Αναμετρήθηκαν Κλίντον και Σάντερς

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ επρόκειτο να αναμετρηθούν χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς ενόψει των κρίσιμων προκριματικών εκλογών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών διατηρεί προβάδισμα 10% επί του Σάντερς στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Υόρκη, αν και ο γερουσιαστής του Βερμόντ περιόρισε κατά τι τον τελευταίο μήνα τη διαφορά που τον χώριζε από τη Χίλαρι Κλίντον. Οι δημοσκοπήσεις στις 10 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη εμφάνιζαν την Κλίντον να λαμβάνει 55% και τον Σάντερς 34%, ενώ τα ποσοστά τους σήμερα είναι 52% για την Κλίντον και 42% για τον Σάντερς.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα αναδείξει 291 Δημοκρατικούς συνέδρους, με τους ψηφοφόρους που ανήκουν σε μειονότητες, καθώς και τους εύπορους να ευνοούν τη Χίλαρι Κλίντον, και με τους λευκούς άνδρες και τους νέους να στρέφονται υπέρ του Σάντερς.

Οι αυστηροί κανόνες της προκριματικής αναμέτρησης στη Νέα Υόρκη αναμένεται, όμως, να ευνοήσουν την κ. Κλίντον. Στις προκριματικές εκλογές έχουν δικαίωμα ψήφου μόνον οι «δηλωμένοι» Δημοκρατικοί, όσοι δηλαδή έχουν δηλώσει την προτίμησή τους στο κόμμα, όπως επιτρέπει η αμερικανική εκλογική νομοθεσία. Ο Σάντερς έχει σημειώσει τις περισσότερες επιτυχίες του σε προκριματικές που επιτρέπουν τη συμμετοχή ανεξάρτητων ψηφοφόρων. Η Χίλαρι Κλίντον διατηρεί σημαντικό προβάδισμα σε συνέδρους έναντι του αντιπάλου της, με 1.790, έναντι 1.113 για τον Σάντερς. Η εξασφάλιση του χρίσματος απαιτεί 2.383 συνέδρους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή