Αυστρία: Απαράδεκτη η χρήση βίας από τους μετανάστες κατα των αστυνομικών των Σκοπίων

Αυστρία: Απαράδεκτη η χρήση βίας από τους μετανάστες κατα των αστυνομικών των Σκοπίων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, τα «περιστατικά βίας» από τη μεριά μεταναστών κατά των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ  μιλώντας  στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων  «MIA».

«Τα περιστατικά, κατά τα οποία σημειώνεται άσκηση βίας κατά των μακεδονικών [σ.σ. όπως αναφέρεται στη συνέντευξη στο ΜΙΑ] δυνάμεων ασφαλείας, είναι εντελώς απαράδεκτα. Αντιμετωπίζουμε μία παράλογη κατάσταση, όπου οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν βία για να εισέλθουν από χώρα-μέλος της ΕΕ σε χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ. Πρέπει να αποστείλουμε σαφές μήνυμα ότι η πολιτική της ροής παράνομων μεταναστών μέσω των Δυτικών Βαλκανίων έχει λήξει» ανέφερε ο κ. Κουρτς.

«Δεν είναι δυνατόν οι παράνομοι μετανάστες να επιλέγουν σε ποια χώρα θα ζητήσουν άσυλο. Η ΕΕ και η Αυστρία στηρίζουν την Ελλάδα στη διασφάλιση της βασικής μέριμνας για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και εμείς βοηθάμε τη "Μακεδονία" να προστατέψει τα σύνορά της» πρόσθεσε ο κ. Κουρτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή