Σε δύσκολη θέση ο Φρανσουά Ολάντ

Σε δύσκολη θέση ο Φρανσουά Ολάντ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος της χρονιάς θα αποφασίσει ο Φρανσουά Ολάντ εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Διάλογοι με τους πολίτες» του καναλιού France 2 το βράδυ της Πέμπτης. Σε μία εκπομπή στην οποία οι πολίτες εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για την οικονομική στενότητα και την αύξηση της ανεργίας, ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε πως η πολιτική του «παράγει αποτελέσματα και θα παραγάγει ακόμη περισσότερα».

Ο Ολάντ επανέλαβε ότι θέλει να κριθεί ανάλογα με την πορεία της ανεργίας και προέβλεψε ότι στο τέλος του 2016 οι θέσεις εργασίας που θα έχουν δημιουργηθεί θα ξεπερνούν κατά 150.000-160.000 αυτές που θα έχουν χαθεί. Η συνέντευξη ήταν μια άσκηση ισορροπίας ανάμεσα στην επίθεση νεαρής ιδιοκτήτριας επιχείρησης, η οποία τον κατηγόρησε ότι πνίγει την επιχειρηματικότητα επειδή δυσκολεύει την πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου, και στην έκκληση νεαρού φοιτητή να πάψει ο πρόεδρος να κωφεύει στα αιτήματα του κινήματος των πλατειών για αξιοπρεπή εργασία. Αναγνωρίζοντας τις αντιδράσεις των νέων στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο Ολάντ ανέφερε ότι έπρεπε να είχε προηγηθεί εκτενέστερη διαβούλευση, ενώ σε ψηφοφόρο του Εθνικού Μετώπου, που του είπε ότι «η Γαλλία είναι άρρωστη», απάντησε ότι το φάρμακο δεν πρέπει να είναι χειρότερο από την αρρώστια. Ο Ολάντ αρνήθηκε να συζητήσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία ο υπουργός Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, για τον οποίο είπε ότι «πρέπει να είναι στην ομάδα, υπό τις δικές μου εντολές».

Ο Γάλλος πρόεδρος έκλεισε τη συνέντευξη σε μελοδραματικό τόνο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το να είσαι πρόεδρος είναι να ζεις συνέχεια με την τραγωδία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή