Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιδρά κατά της Βουλής

Βραζιλία: Η Ρούσεφ αντιδρά κατά της Βουλής

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ. Να πολεμήσει την πρόταση μομφής εναντίον της δεσμεύθηκε χθες η κυβέρνηση της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, μετά την ψήφο της κάτω βουλής της χώρας, που αποφάσισε να παραπέμψει την πρόεδρο στη γερουσία για να δικασθεί με κατηγορίες αλλοίωσης του προϋπολογισμού, με στόχο την επανεκλογή της το 2014.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η πρόταση θα εξασφαλίσει απλή πλειοψηφία στη γερουσία, επιτρέποντας στο όργανο να απαγγείλλει κατηγορίες στην πρόεδρο. Στην περίπτωση αυτή, η Ρούσεφ θα αναγκασθεί να παραιτηθεί, με τον αντιπρόεδρο Μισέλ Τεμέρ να αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι το τέλος της θητείας της κ. Ρούσεφ, το 2018.

Ο γενικός εισαγγελέας, Ζοζέ Καρδόζο δήλωσε, όμως, χθες ότι η πρόεδρος θα καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβητώντας την ψήφο της βουλής, διοργανώνοντας διαδηλώσεις κατά της πρότασης μομφής και συσπειρώνοντας γερουσιαστές υπέρ της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή