Πέδρο Αλμοδόβαρ: Στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και πολυαναμενόμενη, η «Julieta», η καινούργια ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, υπέστη ένα εισπρακτικό «βατερλό» το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής της (585.000 ευρώ). Ακόμη και η προηγούμενή του ταινία, το κατά γενική ομολογία μέτριο «Δεν κρατιέμαι», είχε σχεδόν τετραπλάσιες εισπράξεις.

Στην επιστροφή του, λοιπόν, ο Αλμοδόβαρ ήταν και πάλι απών – ως φυσική παρουσία. Ο 66χρονος σκηνοθέτης ακύρωσε όλες τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες εμφανίσεις του φοβούμενος ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα στραφεί, λογικά, στην εμπλοκή του (μαζί με τον αδελφό του, παραγωγό Αγκουστίν Αλμοδόβαρ) στο σκάνδαλο των «Panama Papers» και στην προ 25ετίας σύσταση μιας (ανενεργής πλέον) εταιρείας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Οσο κι αν ο βαθμός ενοχής του δεν είναι εξακριβωμένος (ο ίδιος αρνείται τα πάντα), το γεγονός ότι η εμπλοκή του στο σκάνδαλο είχε άμεση επίπτωση στα εισιτήρια της ταινίας μάς οδηγεί για μία ακόμη φορά σε μια συζήτηση που δεν καταλήγει πουθενά: Πρέπει να κρίνουμε την τέχνη ή τον δημιουργό της; Αρκεί αυτή η πιθανή απόπειρα φοροδιαφυγής για να αποκαθηλωθεί ο δημιουργός μερικών εκ των σημαντικότερων ταινιών του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή