Παράταση της έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Βαλς

Παράταση της έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Βαλς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την παράταση κατά δύο μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, ώστε αυτή να καλύψει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου «Euro 2016», θα ζητήσει από την Εθνοσυνέλευση η γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς. «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να είναι μόνιμη, αλλά θεωρήσαμε σκόπιμο, λόγω της διεξαγωγής του Euro και του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας, να ζητήσουμε την παράτασή της μέχρι και τις 10 Ιουλίου», είπε ο κ. Βαλς.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στη δικαιοσύνη να διατάσσει τον κατ’ οίκον περιορισμό «ατόμων, οι δραστηριότητες των οποίων μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια ασφάλεια και τάξη», αλλά και στις διωκτικές υπηρεσίες να πραγματοποιούν εφόδους σε κατοικίες, χωρίς προηγούμενη εισαγγελική εντολή.

Στο μεταξύ, δίωξη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, πέρα από την ήδη ασκηθείσα εις βάρος του για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αντιμετωπίζει από χθες ο 23χρονος Σουηδός υπήκοος Οσάμα Κραγέμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου.

Ιχνη DNA του Κραγέμ, που πολέμησε στη Συρία, εντοπίστηκαν σε «γιάφκες» των τρομοκρατών, που σχεδίασαν τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο Κραγέμ, που αναγνωρίστηκε από μάρτυρες, ως ένας από τους βομβιστές στον σταθμό μετρό Μελμπέκ των Βρυξελλών, ομολόγησε στους ανακριτές ότι δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή