Μεξικό: Στους 28 οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο της Pemex

Μεξικό: Στους 28 οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο της Pemex

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εθνική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού Pemex ανακοίνωσε πως αυξήθηκε στους 28 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε εργοστάσιο πετροχημικών στην πόλη Κοατσακοάλκο.

Σε ανακοίνωσή της η Pemex ανέφερε πως αναγνωρίστηκαν 25 πτώματα, ενώ άλλα τρία δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Πρόσθεσε πως 18 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Η Pemex ανέφερε πως το δυστύχημα οφείλεται σε διαρροή, χωρίς ωστόσο να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Η πετρελαϊκή εταιρεία τόνισε πως θα συνεχιστεί η έρευνα στον τόπο της έκρηξης άλλα πως η πρόοδος είναι αργή λόγω του μεγέθους της ζημιάς.

Η μαζική έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα σε εγκαταστάσεις χλωρίωσης στην επαρχία Βερακρούζ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μαύρο σύννεφο καπνού και έντονη μυρωδιά αμμωνίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε πετροχημικό εργοστάσιο βινυλίου εταιρείας που αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του πετροχημικού τμήματος της Pemex και της μεξικάνικης εταιρείας κατασκευής πλαστικών σωλήνων Mexichem.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή