Πρώτες ρωγμές στη συμμαχία Κρουζ – Κέισικ

Πρώτες ρωγμές στη συμμαχία Κρουζ – Κέισικ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Υπουργικό συμβούλιο, που θα αποτελείται κατά το ήμισυ από γυναίκες, δεσμεύθηκε να διορίσει η Χίλαρι Κλίντον, εφόσον εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια συνάντησής της με ψηφοφόρους το βράδυ της Δευτέρας, η κ. Κλίντον είπε: «Θα διορίσω υπουργικό συμβούλιο, αντιπροσωπευτικό των ΗΠΑ. Το 50% των Αμερικανών είναι γυναίκες».

Ανάλογη «φεμινιστική» θέση υιοθέτησε και ο Μπέρνι Σάντερς, λέγοντας τη Δευτέρα ότι είναι πρόθυμος να επιλέξει γυναίκα για υποψήφια αντιπρόεδρό του.

Ρωγμές αρχίζουν, την ίδια ώρα, να εμφανίζονται στην άτυπη συμμαχία των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ, εναντίον του επικρατέστερου της κούρσας, Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το περιοδικό «The Atlantic».

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύναψη της «συμμαχίας», ο Κέισικ εστράφη κατά του όψιμου συμμάχου του, λέγοντας: «Ουδέποτε συνέστησα στους ψηφοφόρους της Πενσυλβάνια να μη με ψηφίσουν. Πρέπει να με ψηφίσουν οπωσδήποτε». Ο Κέισικ υπογράμμισε επίσης ότι απέφυγε να πραγματοποιήσει προεκλογικές εμφανίσεις στην Ιντιάνα, όχι λόγω της «συμφωνίας» του με τον Κρουζ, αλλά εξαιτίας της έλλειψης προεκλογικών κεφαλαίων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τη «συμμαχία» μεταξύ των δύο, ο Κέισικ θα απέφευγε να διεκδικήσει την εκλογή του στην Ιντιάνα, με τον Κρουζ να δεσμεύεται να παραχωρήσει το Ορεγκον και το Νέο Μεξικό στις χθεσινές προκριματικές εκλογές της λεγόμενης «μίνι-Τρίτης».

Κρουζ και Κέισικ ελπίζουν να εξασφαλίσουν μεταξύ τους ικανό αριθμό συνέδρων, ώστε να διακόψουν την πορεία του Τραμπ προς το χρίσμα, διασφαλίζοντας ότι το αποτέλεσμα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα είναι αμφισβητήσιμο.

Οι σφυγμομετρήσεις, όμως, δείχνουν ότι πολλοί ψηφοφόροι του κυβερνήτη του Οχάιο, Τζον Κέισικ, δεν συμπαθούν τον υπερσυντηρητικό γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ, καθιστώντας αμφίβολη την εξασφάλιση ψήφων από αυτούς και ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο του Τραμπ προς τη νίκη στο συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή