Γερμανοί βουλευτές προειδοποιούν για Brexit

Γερμανοί βουλευτές προειδοποιούν για Brexit

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. «Εξοδος σημαίνει έξοδος», προειδοποίησαν χθες Γερμανοί βουλευτές, ενόψει του δημοψηφίσματος που θα κρίνει τη σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. «Για μένα είναι σαφές. Εξοδος σημαίνει έξοδος», είπε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Γκέρτα Χάσελφελντ. «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με μια τέτοια απόφαση, δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για τη Βρετανία».

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Γκρόσε Μπρέμερ, προσέθεσε ότι οι κανόνες για την εσωτερική αγορά θα συνεχίσουν να καταρτίζονται εντός των αρμόδιων ευρωπαϊκών θεσμών «και η Βρετανία δεν θα βρίσκεται εκεί».

Μεγάλο μέρος των επιχειρημάτων του δεξιού ευρωσκεπτικισμού στη Βρετανία εδράζεται στην πεποίθηση ότι η χώρα μπορεί να βγει από την Ε.Ε. αλλά να παραμείνει στην εσωτερική αγορά. Οι υπέρμαχοι της παραμονής υποστηρίζουν ότι η διμερής εμπορική συμφωνία Βρετανίας – Ε.Ε. δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και το κόστος θα είναι μεγάλο, θέση την οποία συμμερίστηκαν οι δύο Γερμανοί βουλευτές. Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ (ΤΤΙΡ), η οποία όμως επίσης κινδυνεύει λόγω Brexit. «Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν αποχώρηση από την Ε.Ε., οι διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ θα γίνουν κομμάτια», είπε ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών Γκάρι Χουφμπάουερ. «Θα χαθεί η δυνατότητα προόδου, γιατί θα υπάρχουν πολλές παράμετροι αβεβαιότητας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή