Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ εκδόθηκε στη Γαλλία

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ εκδόθηκε στη Γαλλία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στη Γαλλία μετήχθη χθες τα ξημερώματα ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ένας από τους εγκεφάλους των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Ο Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη στο Βέλγιο τον περασμένο μήνα, μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ελικόπτερο στη γαλλική πρωτεύουσα από τις φυλακές των Βρυξελλών, όπου κρατείτο, προκειμένου να εμφανισθεί ενώπιον των ειδικών εισαγγελέων.

Η ταχύτατη και μυστική μεταγωγή του Αμπντεσλάμ εξέπληξε ακόμη και τον συνήγορό του στη Γαλλία. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Φρανκ Μπρετόν, δήλωσε χθες ότι ο πελάτης του «έχει πράγματα να πει και θέλει να εξηγήσει την πορεία του προς τη ριζοσπαστικοποίηση», καθώς και τον πραγματικό ρόλο που διαδραμάτισε στις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Η κατάθεση του 26χρονου Αμπντεσλάμ αναμένεται να φωτίσει τις ακριβείς συνθήκες των επιθέσεων στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκαν από τρεις ομάδες καμικάζι. Ενας από τους βομβιστές αυτοκτονίας ήταν και ο αδελφός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Μπραΐμ.

Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοάς είπε χθες ότι ο Αμπντεσλάμ θα παραμείνει στην απομόνωση φυλακών στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας υπό την εποπτεία «σωφρονιστικού προσωπικού, ειδικευμένου στον χειρισμό ιδιαίτερα επικίνδυνων κρατουμένων».

Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας Ζαν-Λουί Μπρουγκέρ προειδοποίησε ότι η εισαγγελική έρευνα με στόχο τον Αμπντεσλάμ θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη χρονική διάρκεια, εξαιτίας της μεγάλης έκτασης της δικογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή