Ρέντσι: Επαίσχυντη η ιδέα της Αυστρίας για ανέγερση φράχτη

Ρέντσι: Επαίσχυντη η ιδέα της Αυστρίας για ανέγερση φράχτη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι καταδίκασε σήμερα τα σχέδια της Αυστρίας να αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές επιβάλλοντας αυστηρότερους ελέγχους στο πέρασμα Μπρένερ, στα σύνορά της με την Ιταλία.

Το σχέδιο της Αυστρίας αντιβαίνει «με τρόπο επαίσχυντο στους κανονισμούς της Ευρώπης όπως επίσης στην ιστορία, στη λογική και στο μέλλον» επισήμανε ο Ρέντσι σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στην Ιταλία διαπλέοντας τη Μεσόγειο δεν είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με το 2015 και το 2014 και υποστήριξε ότι ακριβώς αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο συναγερμός που έχει κηρυχθεί για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι «υπερβολικός».

Η Αυστρία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανεγείρει ένα συνοριακό φράκτη στο πέρασμα Μπρένερ, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας του Τιρόλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Tiroler Tageszeitung.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή