Θα σωπάσει το Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο

Θα σωπάσει το Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Θα σιγήσει, επί αρκετούς μήνες, ο Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου, καθώς πρόκειται να γίνουν εργασίες συντήρησης του ομώνυμου πύργου. Αυτή την ανακοίνωση έκαναν χθες Βρετανοί αξιωματούχοι εξηγώντας ότι οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2017 και θα διαρκέσουν τρία χρόνια. Είναι, αξίζει να σημειωθεί, οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης του παλαιού κτιρίου τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Φύλακας του Μεγάλου Ρολογιού, Στιβ Τζαγκς, τονίζει ότι «ο πύργος, επί του παρόντος, δεν εμφανίζει προβλήματα στατικότητας, αλλά, αν δεν δράσουμε τώρα, τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν. Πρέπει να κάνουμε αυτές τις εργασίες συντήρησης προκειμένου να μπορούν να απολαμβάνουν τον Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου και οι επόμενες γενιές». Σύμφωνα με υπολογισμούς, η ανακαίνιση του ρολογιού θα κοστίσει περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση της διάβρωσης στην οροφή και έργα για να σταματήσει η εισροή υδάτων που απειλεί με καταστροφή τις μεγάλες πέτρες από τις οποίες είναι κατασκευασμένο το ηλικίας 160 ετών κτίσμα.

Το ρολόι, που λειτουργεί σχεδόν χωρίς διακοπή από το 1859, θα τεθεί εκτός λειτουργίας για αρκετούς μήνες έτσι ώστε οι ωρολογοποιοί του Κοινοβουλίου να επιδιορθώσουν στο έλασμα που κρατά το εκκρεμές και να αφαιρέσουν τους δείκτες σε κάθε μία από τις τέσσερις προσόψεις. Ετσι η πελώρια καμπάνα, ο Μπιγκ Μπεν, θα σταματήσει να σημαίνει τις ώρες όσο ο μηχανισμός θα επιδιορθώνεται.

Ορόσημο της πόλης

Επισήμως το κτίριο ονομάζεται Πύργος της Ελισάβετ, προς τιμή της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ορόσημα της πόλης του Λονδίνου, ενώ αποτέλεσε και σύμβολο του άκαμπτου φρονήματος των Βρετανών, καθώς, παρά τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρέμεινε όρθιο. Ο πύργος είναι γνωστός και ως Μπιγκ Μπεν, αν και αυτό είναι το όνομα μιας από τις πέντε καμπάνες. Μεταξύ των αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν είναι η τοποθέτηση ανελκυστήρα, καθώς και αλλαγή των λαμπτήρων σε κάθε πρόσοψη του ρολογιού με Led. A.P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή