ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας

Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας

Νεκροί εντοπίστηκαν οι έντεκα από τους επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών στη Νορβηγία, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, ανέφερε το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας και ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Παράλληλα, η εταιρία Statoil, ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας έκανε λόγο για «φρικτά νέα».

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.