Eπανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Υεμένη

Eπανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Υεμένη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για τον τερματισμό του εμφυλίου πόλεμου στην Υεμένη αρχίζουν σήμερα, μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης της χώρας από τη διεξαγωγή τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούθι την Κυριακή κατά στρατιωτικής βάσης, στην πρωτεύουσα Σαναά.

Η διεξαγωγή των συνομιλιών ενισχύθηκε από την εφαρμογή της εκεχειρίας από τη 10η Απριλίου, ενώ σημείωναν μικρή πρόοδο, πριν την αναστολή τους από την κυβέρνηση.

Οι αντάρτες Χούθι επίσης, ανακοίνωσαν ότι η Σαουδική Αραβία προχώρησε το Σάββατο, στην απελευθέρωση 40 κρατουμένων από την Υεμένη.

Παράλληλα, η επιτροπή που παρακολουθεί την εφαρμογή της εκεχειρίας, αναμένεται να δημοσιοποιήσει αναφορά της, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις της για την εφαρμογή της, αλλά και τις συστάσεις της προς όλες τις πλευρές.

Οι συνομιλίες διεξάγονται στο Κουβέιτ, προκειμένου να τερματιστεί η οξεία ανθρωπιστική κρίση στην πιο φτωχή χώρα του αραβικού κόσμου, που έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή