Ρούσεφ: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι

Ρούσεφ: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην απόφασή της να «συνεχίσει να μάχεται» κατέστησε γνωστή η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, κατά τη διάρκεια χθεσινής της συνέντευξης στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για να επιστρέψουμε στην εξουσία. Θα αντισταθούμε, θα αντισταθούμε, θα αντισταθούμε», τόνισε η κυρία Ρούσεφ. Την ερχόμενη εβδομάδα, οι γερουσιαστές της Βραζιλίας πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της παραπομπής της για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Αν τελικά η παραπομπή της υπερψηφιστεί, η Ρούσεφ θα τεθεί σε διαθεσιμότητα επί ένα εξάμηνο και, όπως σημειώνουν πολλοί πολιτικοί αναλυτές, είναι άκρως αμφίβολη η επιστροφή της στην εξουσία. Η ίδια, βέβαια, υποστηρίζει ότι είναι θύμα πραξικοπήματος από τον αντιπρόεδρο της χώρας Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος πρόκειται να την αντικαταστήσει εφόσον αυτή τεθεί σε διαθεσιμότητα. «Η διαδικασία παραπομπής μου είναι παράνομη», δήλωσε η Ρούσεφ και δεσμεύθηκε ότι θα δώσει αγώνα μέχρι τελευταίας ρανίδος αίματος προκειμένου να επιστρέψει στην εξουσία. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Αν παραιτηθώ, αν κάτι τέτοιο συμβεί, η ζωντανή απόδειξη ότι υπήρξε πραξικόπημα θα εκλείψει», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου η αντιπολίτευση παρουσίασε τις υπογραφές τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων πολιτών της χώρας, αιτούμενη τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου να εκδιωχθεί από τον προεδρικό θώκο ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος θεωρείται και ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή