Τουρκία: Συλλήψεις δύο υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τσαν Ντουντάρ

Τουρκία: Συλλήψεις δύο υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τσαν Ντουντάρ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμη υπόπτους για τη χθεσινή επίθεση κατά του δημοσιογράφου Τσαν Ντουντάρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε το Σάββατο η τουρκική αστυνομία. Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, οι ύποπτοι φέρεται να είναι συνεργάτες του δράστη που συνελήφθη επί τόπου, και ονομάζεται Μουράτ Σαχίν.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή άγνωστος άνοιξε πυρ την Παρασκευή κατά του γνωστού τούρκου δημοσιογράφου Τσαν Ντουντάρ έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, όπου δικάζεται για "αποκάλυψη κρατικών μυστικών, απόπειρα πραξικοπήματος και συνδρομή τρομοκρατικής οργάνωσης".

Ο Ντουντάρ είναι καλά στην υγεία του, τραυματίστηκε ωστόσο ένας άλλος δημοσιογράφος.

Ο δράστης προσέγγισε τον Ντούνταρ την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της δίκης, και πυροβόλησε δύο φορές λέγοντας: «Είσαι προδότης». Ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές. Ο δημοσιογράφος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί.

Ο Τσαν Ντουντάρ, αρχισυντάκτης της κοσμικής, αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet και ο συνάδελφός του, Ερντέμ Γκιουλ, είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο, καθώς δημοσιοποίησαν βίντεο το οποίο αποδείκνυε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διευκόλυναν την αποστολή όπλων στη Συρία.

Η σύλληψή τους είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διεθνώς, ενισχύοντας τους φόβους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην Ερντογανική Τουρκία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή