ΚΟΣΜΟΣ

Ενας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο

Ενας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο

Ο ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε σήμερα κοντά στο Μόναχο είχε «ψυχικά προβλήματα και προβλήματα με ναρκωτικά» και οι ερευνητές δεν έχουν διαπιστώσει «έως τώρα» κάποιο ισλαμιστικό κίνητρο, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές, μερικές ώρες αφότου έκαναν λόγο για ισλαμιστικό σενάριο.

Ο άνδρας επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι έναν επιβάτη ενώ τραυμάτισε σοβαρά άλλους τρεις στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, στη νότια Γερμανία ενώ φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Aλλάχ είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Δεν έχουμε έως τώρα ενδείξεις αναφορικά με κάποιο ισλαμιστικό κίνητρο, όμως οι έρευνες συνεχίζονται. Για το πρόσωπο αυτό, διαπιστώθηκαν ψυχικά προβλήματα και προβλήματα με ναρκωτικά», δήλωσε ο Όλιβερ Πλάτσερ, εκπρόσωπος του βαυαρικού υπουργείου Εσωτερικών που επιβλέπει τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει την έρευνα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε από την πλευρά του, σε μια σύντομη δήλωσή του προς τον Τύπο, ότι δεν θέλει «να προσθέσει στις εικασίες για τα κίνητρα» του δράστη.

Νωρίτερα σήμερα, η βαυαρική εισαγγελία είχε αναφέρει πως οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο του ισλαμιστικού κινήτρου.

«Ο δράστης έκανε δηλώσεις τη στιγμή της επίθεσης που παραπέμπουν σε πολιτικό κίνητρο, εκ πρώτης όψεως ισλαμιστικό», είχε δηλώσει ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.