ΚΟΣΜΟΣ

«Ευρωγυμναστήριο» κόστους 500.000 ευρώ

eyrogymnastirio-kostoys-500-000-eyro-2133565

Τρόμος φαίνεται ότι έχει καταλάβει τους ευρωβουλευτές για τα ενδεχόμενα παραπανίσια κιλά που θα αποκτήσουν όσο το γυμναστήριό τους λειτουργεί περιστασιακά και έτσι περνούν στην αντεπίθεση και σκέπτονται να αναλάβουν τη διαχείρισή του, πρακτική η οποία ενδέχεται να κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ 500.000 ευρώ ετησίως. Κατά τη διάσκεψη της διοικητικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, τα μέλη εξέτασαν πρόταση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα διευθύνει το γυμναστήριο στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι προβληματισμοί αναφέρονται σε επίσημο έγγραφο που κατέληξε στα χέρια του Pοlitico. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπραξε αναλόγως και με τους οδηγούς των λιμουζινών των ευρωβουλευτών, όπου και πάλι προσλήφθηκαν μόνιμοι υπάλληλοι ως οδηγοί και δεν δόθηκε η υπηρεσία σε υπεργολάβους.

Η υπόθεση μπορεί να κοστίσει από 150 έως 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως, αναλόγως των ημερών λειτουργίας του, πόσο θα είναι το προσωπικό που θα προσληφθεί και πόσοι θα αποκτήσουν ετήσια συνδρομή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γυμναστήριο σήμερα μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο οι ευρωβουλευτές όσο και οι υπάλληλοι του Ευρωκοινοβουλίου.

Η απόφαση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού έρχεται έπειτα από εργατική διαφωνία με τους εξωτερικούς υπεργολάβους που σήμερα το λειτουργούν και βρίσκεται στο κτίριο Αλτιέρο Σπινέλι. Η διαφωνία προέκυψε όταν η εταιρεία High Five, που ανέλαβε τη λειτουργία του γυμναστηρίου, δεν δέχθηκε να διατηρήσει το προσωπικό έξι ατόμων που είχε η προκάτοχός της, η Nuffield Health, όπως επιβάλλει ο βελγικός νόμος. Η δεύτερη εταιρεία κατέφυγε στα βελγικά δικαστήρια. Σήμερα το γυμναστήριο των Βρυξελλών λειτουργεί περιστασιακά μόνον μερικές ώρες κάθε ημέρα, γεγονός που εξοργίζει τους ευρωβουλευτές.