«Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο Κατάρ»

«Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο Κατάρ»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύτατη κριτική άσκησαν Δανοί και Νορβηγοί ποδοσφαιριστές για τις συνθήκες εργασίας στα ποδοσφαιρικά στάδια του Κατάρ, που κατασκευάζονται ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2022. Το σχετικό βίντεο αναμεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro).

«Oι συνθήκες εργασίας στο Κατάρ είναι απάνθρωπες», εμφανίζεται να λέει στο ολιγόλεπτο βίντεο ο Τομ Χόγκλι, που σήμερα παίζει για τη δανέζικη ομάδα FC Copenhagen, τονίζοντας ότι οι συνθήκες που σήμερα επικρατούν στα στάδια του Κατάρ αντικατοπτρίζουν «μια σύγχρονη μορφή σκλαβιάς».

«Το ότι χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να ανοικοδομήσουν 12 στάδια, για εμάς δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο», εμφανίζεται να λέει ο Δανός Ουίλιαμ Κβιστ, επίσης από την FC Copenhagen. Το ολιγόλεπτο βίντεο είναι μια παραγωγή του συλλόγου των Δανών ποδοσφαιριστών. Ο επικεφαλής του συλλόγου και μέλος της FIFPro , Μαντς Ολάντ, τονίζει ότι η κατάσταση στο Κατάρ θα μπορούσε να αποφευχθεί αρκεί η FIFA να είχε απαιτήσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πολλοί υποστηρίζουν ότι μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 1.200 εργάτες και ότι τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι θα κινδυνεύσουν πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Κατάρ απορρίπτει τα στοιχεία ως αναληθή. Σήμερα στην ανοικοδόμηση των σταδίων στη χώρα εργάζονται περί τις 5.100 εργάτες, ενώ το 2018 ο αριθμός θα είναι 36.000.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή