Αναβολή της Συνόδου των Σοσιαλιστών Ηγετών στη Ρώμη

Αναβολή της Συνόδου των Σοσιαλιστών Ηγετών στη Ρώμη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνόδου των Σοσιαλιστών ηγετών στη Ρώμη είναι ανάμεσα στις παράπλευρες συνέπειες της συντριβής του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών. Την αναβολή της συνόδου ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Στη σύνοδο είχε προσκληθεί ως παρατηρητής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε προγραμματίσει τη μετάβασή του στην ιταλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, από τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου η αναβληθείσα, τελικά, σύνοδος προβαλλόταν ως πολύ καλή ευκαιρία να έχει ένα γύρο επαφών με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup και τις αποφάσεις αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και το χρέος.

Στη Ρώμη επρόκειτο, μεταξύ άλλων, να βρεθούν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν και ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα.

Η αποδοχή από τον κ. Τσίπρα της πρόσκλησης για τη σύνοδο της Ρώμης, την οποία είχε απευθύνει ο κ. Πιτέλα, θεωρείται ένα ακόμα βήμα στην προσέγγισή του με την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή