SPD: Στάινμαϊερ αντί Γκάμπριελ προτιμούν οι Γερμανοί ως υποψήφιο Καγκελάριο

SPD: Στάινμαϊερ αντί Γκάμπριελ προτιμούν οι Γερμανοί ως υποψήφιο Καγκελάριο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προτιμούν ως υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) οι Γερμανοί έναντι του αρχηγού του κόμματος και αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όπως φαίνεται σε νέα έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την κρίση στυς κόλπους του SPD.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» του ARD, το 58% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Στάινμαϊερ θα ήταν καλός υποψήφιος, ενώ μόλις το 31% έχει την ίδια γνώμη για τον κ. Γκάμπριελ. Ακολουθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με ποσοστό 26%, και ο Δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς με 25%. Η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες βρίσκεται πολύ πιο κάτω, με στήριξη από το 16% των ερωτηθέντων. Η διαφορά διευρύνεται ακόμη περισσότερο μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD, οι οποίοι, σε ποσοστό 69% προτιμούν τον κ. Στάινμαϊερ, ενώ τον κ. Γκάμπριελ προτιμά το 43% και τον κ. Σουλτς το 40%.

Πρόσφατα ο κ. Γκάμπριελ τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης του υποψήφιου καγκελαρίου του κόμματος με εσωκομματική ψηφοφορία το αργότερο ως τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού (οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2017), η πρότασή του ωστόσο δεν γίνεται ως τώρα δεκτή από τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή