ΗΠΑ: Αναστάτωση από πυρά κοντά στον Λεύκο Οίκο

ΗΠΑ: Αναστάτωση από πυρά κοντά στον Λεύκο Οίκο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτα μέτρα ασφαλείας επιβλήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Παρασκευής, καθώς ένας ύποπτος άνοιξε πυρ σε μικρή απόσταση από το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρισκόταν στη βάση Άντριους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με αξιωματούχους ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ έχει τραυματιστεί και έχει συλληφθεί.

Κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος επικαλείται μια πηγή στην αστυνομία της Ουάσινγκτον, μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας—του σώματος που είναι αρμόδιο για την φύλαξη του προέδρου—άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου.

Ένας άνθρωπος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας βαριά τραυματισμένος, είπε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή West Executive Drive, δηλαδή περίπου ένα χιλιόμετρο από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το CNN, ο ύποπτος φέρεται να πλησίασε ένα φυλάκιο της Μυστικής Υπηρεσίας και να τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα οι πράκτορες να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Ο Ομπάμα είχε αναχωρήσει μερικές ώρες νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο καθώς προγραμμάτιζε να παίξει γκολφ στη βάση Άντριους (Μέριλαντ) της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στο κτίριο και οδηγήθηκε σε ασφαλή χώρο όταν σημειώθηκε το επεισόδιο, σύμφωνα με το CNN.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το επεισόδιο που οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του Λευκού Οίκου για λίγη ώρα καθώς και ότι κανένα μέλος του προσωπικού της αμερικανικής προεδρίας δεν τραυματίστηκε στο συμβάν, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Κανένας μέσα στον Λευκό Οίκο ούτε κάποιος εργαζόμενος σε αυτόν δεν τραυματίστηκε, όλοι είναι ασφαλείς στον Λευκό Οίκο», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την κατάσταση».

Στο μεταξύ αστυνομικοί ερευνούν ένα αυτοκίνητο που ανήκει στον ύποπτο για το επεισόδιο και εντοπίστηκε κοντά στο κτίριο της προεδρίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή