«Ολιγωρία της Lufthansa»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Αυστηρή κριτική άσκησε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας κατά της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa και των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας, για την αποτυχία τους να προλάβουν την περυσινή συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, καθώς επέτρεψαν στον πάσχοντα από βαριά κατάθλιψη πιλότο Αντρέας Λούμπιτς να συνεχίσει να πετάει.

Ο Λούμπιτς οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος Airbus A320 πάνω σε πλαγιά των γαλλικών Αλπεων τον Μάρτιο του 2015, προκαλώντας τον θάνατο των 149 επιβαινόντων σε αυτό. Η επίσημη έρευνα των γερμανικών αρχών διαπίστωσε ότι ο Λούμπιτς έπασχε από κατάθλιψη και ότι η μητρική εταιρεία της Germanwings, Lufthansa, γνώριζε για την πάθησή του.

Σε δηλώσεις του σε βαυαρική εφημερίδα, ο πρόεδρος του γερμανικού ιατρικού συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι κατηγόρησε την εταιρεία, καθώς και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας της Γερμανίας για την αμέλεια που επέδειξαν.

«Ως ιατροί, θεωρούμε ότι η ολιγωρία που επέδειξαν η ομοσπονδιακή υπηρεσία και η εταιρεία υπήρξε εγκληματική. Η Lufthansa απέτυχε ως εργοδότης και η ομοσπονδιακή υπηρεσία ως ελεγκτικός οργανισμός», είπε ο δρ Μοντγκόμερι.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου υπογράμμισε επίσης τις ελλείψεις των ιατρικών ελέγχων της ψυχολογικής κατάστασης χειριστών αεροσκαφών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή