Δύο νυκτερινές γραμμές μετρό στο Λονδίνο

Δύο νυκτερινές γραμμές μετρό στο Λονδίνο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαράς ευαγγέλια για τους ξενύχτηδες του Λονδίνου και φυσικά για τους τουρίστες, καθώς από τις 19 Αυγούστου ο υπόγειος σιδηρόδρομος της πόλης θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας σε δύο τουλάχιστον γραμμές. Πρόκειται για μία προσπάθεια, όπως τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, να ενισχυθεί η νυκτερινή οικονομία της πόλης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, «ο βραδινός υπόγειος σιδηρόδρομος είναι ζωτικής σημασίας για τη στήριξη και την ενίσχυση της νυκτερινής οικονομίας της πόλης του Λονδίνου, τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας αλλά και ευκαιριών για όλους του Λονδρέζους». Το σχέδιο απελευθέρωσης του ωραρίου υπήρξε ένα από τα θέματα που έφερε σε ευθεία σύγκρουση τους διαχειριστές των σιδηροδρόμων και το εργατικό συνδικάτο RMT. Το συνδικάτο, πάντως, επισημαίνει ότι εξακολουθούν να παραμένουν δυσεπίλυτα θέματα που αφορούν κυρίως τους μηχανοδηγούς, ζητώντας από τους διαχειριστές να κινηθούν με ταχύτητα, ώστε να έρθουν σε συμφωνία με τον επαγγελματικό κλάδο· σε μία συμφωνία ικανοποιητική, τόσο όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας όσο και το συνταξιοδοτικό.

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Μάικ Κας αναφέρει ότι «όλα τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι ο υπόγειος σιδηρόδρομος κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν μπορεί να είναι κάτι φτηνό». Οι πρώτες γραμμές που θα λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο είναι οι Σέντραλ και Βικτόρια, ενώ το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν οι Πικαντίλι, Τζούμπιλι και Νόρθερν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή