ΠΓΔΜ: Στοχοποίηση εξήντα επικριτών της κυβέρνησης

ΠΓΔΜ: Στοχοποίηση εξήντα επικριτών της κυβέρνησης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΚΟΠΙΑ. Φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στην ΠΓΔΜ δημοσίευσαν τα ονόματα 60 επικριτών της κυβέρνησης και τις αμοιβές τους από σειρά μη κυβερνητικών οργανώσεων. Η ιστοσελίδα Νetpres ονόμασε το άρθρο «Μισθοφορική επανάσταση», υποστηρίζοντας ότι η λαϊκή διαμαρτυρία κατά του απερχόμενου προέδρου Γκρούεφσκι υποκινήθηκε από το εξωτερικό. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Balkan Insight, κάποιοι από τους 60 είναι υπάλληλοι των οργανώσεων αυτών και τα ποσά που δημοσιεύονται αφορούν την ετήσια μεικτή αμοιβή τους. Για άλλους, οι αμοιβές αφορούν συμμετοχή σε συζητήσεις, συνεργασία για έκδοση εντύπων και συγγραφή κειμένων.

«Εργάζομαι και δηλώνω τα εισοδήματά μου στην εφορία», είπε ένας από τους 60 που αναφέρονται στο άρθρο. «Αυτό που είναι παράνομο είναι να καταλήγουν τα στοιχεία αυτά στα χέρια φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης με σκοπό να με παρουσιάσουν ως “προδότη”», είπε κάποιος άλλος. «Από πότε έγινε παράνομο να δουλεύει κανείς, να πληρώνει φόρους και να σκέφτεται επικριτικά;»

Οι 60 εξετάζουν το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής, προκειμένου να προσδιοριστεί αν η πηγή της διαρροής ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η ΠΓΔΜ βρίσκεται σε περίοδο πολιτικής αστάθειας, μετά τις περυσινές αποκαλύψεις για ευρύ δίκτυο υποκλοπών, κατευθυνόμενο από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αμνήστευσε τους υπόπτους, κίνηση που προξένησε περισσότερες διαμαρτυρίες, ενώ οι εκλογές που είχαν προγραμματισθεί για τις 5 Ιουνίου αναβλήθηκαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή