Σε έπαυλη εννέα υπνοδωματίων μετά τον Λευκό Οίκο

Σε έπαυλη εννέα υπνοδωματίων μετά τον Λευκό Οίκο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαυλη εμβαδού 2.700 τετραγωνικών μέτρων θα ενοικιάσει η οικογένεια Ομπάμα στην αριστοκρατική συνοικία Καλοράμα της Ουάσιγκτον, μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο, ώστε η μικρότερη θυγατέρα του προεδρικού ζεύγους, η Σάσα, να ολοκληρώσει το λύκειο, με την αποφοίτησή της να προγραμματίζεται για το 2018. Το οίκημα των εννέα υπνοδωματίων, με μηνιαίο ενοίκιο της τάξης των 22.000 δολαρίων, ανήκει στον Τζο Λόκχαρτ, πρώην υπεύθυνου Τύπου και συμβούλου του Μπιλ Κλίντον.

Το προεδρικό ζεύγος θα μετακομίσει σε μία από τις ακριβότερες συνοικίες της αμερικανικής πρωτεύουσας. Η Καλοράμα είναι κατάφυτη, απομονωμένη και το επίκεντρο δεξιώσεων πρεσβειών και εύπορων κατοίκων της Ουάσιγκτον. Το οίκημα διακρίνεται για την πολυτελή κατασκευή του, με ευρύχωρα δωμάτια, δάπεδα από παρκέ βαρύτιμου ξύλου, μαρμάρινες επιφάνειες, ξεχωριστά λουτρά για τους ενοίκους του μεγαλύτερου υπνοδωματίου και μεγάλη βεράντα. Το σπίτι διαθέτει επίσης ανεξάρτητο εφαπτόμενο διαμέρισμα, κατάλληλο για την πεθερά του προέδρου Ομπάμα και μητέρα της Μισέλ, Μαριάν Ρόμπινσον, η οποία διαμένει σήμερα με το ζευγάρι στον Λευκό Οίκο.

Η περιοχή μπορεί επίσης να φιλοξενήσει την πολυάριθμη φρουρά ανδρών και γυναικών της μυστικής υπηρεσίας, την οποία διαθέτουν όλοι οι πρώην πρόεδροι. Ο περιφραγμένος κήπος μπορεί έτσι να χωρέσει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, ενώ στην είσοδο υπάρχει φυλάκιο.

Η συνοικία φυλάσσεται ήδη στενά, λόγω της μικρής απόστασης που τη χωρίζει από την «οδό των πρεσβειών», τη λεωφόρο Μασαχουσέτης. Η οικογένεια Ομπάμα θα μένει ένα τετράγωνο από την πρεσβεία του Ομάν, την κατοικία του πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις ΗΠΑ και δίπλα στον Γάλλο πρεσβευτή Ζεράρ Αρό, τα κοκτέιλ του οποίου στην έπαυλή του θεωρούνται must της κοσμικής ζωής της πρωτεύουσας.

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η είδηση της επικείμενης μετακόμισης του ζεύγους Ομπάμα στην περιοχή, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ συνέρρευσαν στην Καλοράμα, προκαλώντας σπανιότατη για την περιοχή αναταραχή. «Η οικονόμος μου τρόμαξε λίγο», λέει ο Τόνι Ποντέστα, κάτοικος της Καλοράμα και αδελφός του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η μεγάλη κόρη των Ομπάμα, η Μαλία, που αποφοιτά από το λύκειο τον ερχόμενο μήνα, θα κάνει ένα χρόνο διακοπές προτού μεταβεί στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης για να φοιτήσει στο Χάρβαρντ.

Στη συνοικία Καλοράμα έχουν ζήσει κατά καιρούς αρκετοί πρώην πρόεδροι, όπως οι Γούντρο Ουίλσον, Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ, Φράνκλιν Ρούσβελτ, Ουόρεν Χάρντινγκ και Χέρμπερτ Χούβερ.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ πούλησε τον περασμένο μήνα την οικία που διέθετε στην Καλοράμα και στην οποία διέμενε κατά τη διάρκεια της θητείας του, στην προεδρία Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Οι κάτοικοι της Καλοράμα περιγράφουν τη συνοικία τους ως όαση ηρεμίας, στο μέσον πολύβουης μεγαλούπολης.

«Μπορείς να βρεθείς όπου θέλεις στην Ουάσιγκτον μέσα σε 15 λεπτά. Τα Σαββατοκύριακα, όμως, νομίζεις ότι είσαι στην εξοχή. Χαίρομαι που θα μετακομίσει εδώ, ελπίζω μόνο να μην κάνει φασαρία», λέει ο πρώην βουλευτής από το Τενεσί Μπαρτ Γκόρντον, που θα γίνει σύντομα γείτονας των Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή