Γερμανία: Σε ελεύθερη πτώση το CDU της Μέρκελ

Γερμανία: Σε ελεύθερη πτώση το CDU της Μέρκελ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημόσια στήριξη για τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας έπεσε κάτω από το 50% για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα συγκέντρωναν το 30% των ψήφων, εάν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα, ποσοστό κατά 0,5% χαμηλότερο από εκείνο πριν μια εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εταίρος, οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP), συγκεντρώνουν την στήριξη μόλις του 19% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την έρευνα, με αποτέλεσμα η δημόσια στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό να ανέρχεται αθροιστικά στο 49,5%.

Η Αριστερά έχει υποστεί επίσης απώλειες, καθώς η δημοτικότητα του κόμματος κατέγραψε πτώση 0,5% από την προηγούμενη εβδομάδα και ανέρχεται στο 9,5%.

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει να καταγράφει αύξηση στη δημοτικότητα του – εκμεταλλευόμενο την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη – με την σφυγμομέτρηση να αναφέρει πως θα συγκέντρωνε το 15% των ψήφων, αν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα.

Το Κόμμα των Πρασίνων επίσης κερδίζει σε ποσοστά δημοτικότητας, με 13%.

Η στήριξη για τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) – πρώην κυβερνητικό εταίρο του CDU – ανέρχεται στο 8%.

Η δημοτικότητα για τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ξεκίνησε να παρουσιάζει πτώση τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν το CDU/CSU και το SDP συγκέντρωσαν μαζί το 65,5% της δημόσιας στήριξης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή