Ο Ομπάμα πλέκει το εγκώμιο της Κλίντον

Ο Ομπάμα πλέκει το εγκώμιο της Κλίντον

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον παρατάσσονται, η μία μετά την άλλη, όλες οι ισχυρές προσωπικότητες των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένων των χθεσινών αντιπάλων της. Το σύνθημα έδωσε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υιοθέτησε με πολύ θερμά λόγια την υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, δύο ημέρες μετά την οριστική επικράτησή της έναντι του Δημοκρατικού ανθυποψηφίου της Μπέρνι Σάντερς στον μαραθώνιο των προκριματικών εκλογών.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά (του προέδρου). Γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι η Χίλαρι θα είναι πολύ καλή σ’ αυτό τον ρόλο. Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ κανείς με τόσα προσόντα γι’ αυτό το αξίωμα», δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης στο μήνυμά του προς το εκλογικό σώμα.

Σε άλλο σημείο του σχετικού βίντεο, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τρόπο στη θητεία της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα στη νύχτα που ήταν διαρκώς στο πλευρό του, στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν. Το μήνυμα ήταν σαφές: μια έμπειρη, αποφασιστική και υπεύθυνη υποψήφια απέναντι στον παντελώς άπειρο, απρόβλεπτο και επιρρεπή σε καίρια λάθη υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.

Οπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος θα περιοδεύσει στο πλευρό της Κλίντον, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, στο Ουισκόνσιν, μια πολιτεία με σημαντικό πληθυσμό βιομηχανικών εργατών, μέρος των οποίων έδειξε να μετατοπίζεται προς την πλευρά του Τραμπ.

Προτού υιοθετήσει επίσημα την Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δεχθεί στον Λευκό Οίκο, σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, τον Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα εγκαταλείψει την προεκλογική του εκστρατεία και θα βοηθήσει την Κλίντον στον αγώνα της εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Τη «ρυμούλκηση» των ψηφοφόρων του Σάντερς προς την πλευρά της Κλίντον αναμένεται να βοηθήσει και η τοποθέτηση της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, που εκπροσωπεί την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, υπέρ της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή