Ομιλος ιστιοπλοΐας αυστηρά για άνδρες

Ομιλος ιστιοπλοΐας αυστηρά για άνδρες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΒΙΝΤΕΝΣ. Παρότι η τραγουδίστρια της ποπ Τέιλορ Σουίφτ, μία από τις διασημότερες γυναίκες στον κόσμο, διαθέτει έπαυλη στην παραθαλάσσια κωμόπολη Ουέστερλι της πολιτείας Ρόουντ Αϊλαντ, στα παράλια του Ατλαντικού, δεν μπορεί να γίνει μέλος του τοπικού ιστιοπλοϊκού ομίλου, ο οποίος δέχεται μόνον άνδρες ως μέλη του.

Την περασμένη εβδομάδα, τα μέλη του κλαμπ καταψήφισαν την πρόταση αλλαγής του καταστατικού που θα επέτρεπε την είσοδο γυναικών, με 207 μέλη να ψηφίζουν κατά της αλλαγής και 171 υπέρ. Οι σύζυγοι των μελών μπορούν να γίνουν «επικουρικά μέλη» και δικαιούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις στον όμιλο, αλλά δεν απολαμβάνουν δικαιώματος ψήφου. Ανύπαντρες γυναίκες ή παντρεμένες λεσβίες αποκλείονται. Ομοφυλόφιλοι άνδρες μπορούν να γίνουν μέλη, αλλά οι σύζυγοί τους δεν δικαιούνται να είναι «επικουρικά μέλη». Πολλές σύζυγοι μελών, όμως, έχουν πρόσφατα εκφράσει τη διαφωνία τους με τους κανόνες αυτούς, οι οποίοι χρονολογούνται στις αρχές του 20ού αιώνα, ιδιαίτερα σε μια χρονιά υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία της χώρας. «Πώς θα εξηγήσω κάτι τέτοιο στις κόρες μου; Μπορείς να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να γίνεις μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ουέστερλι», λέει η Ντανιέλ Χετού, επικουρικό μέλος του ομίλου. Ο πρόεδρος του ομίλου Σκοτ Χάουαρντ, που στηρίζει το άνοιγμα του κλαμπ σε γυναίκες, επιμένει ότι ο αποκλεισμός τους είναι νόμιμος, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ιδιωτική λέσχη. Πολλά επικουρικά μέλη, ωστόσο, ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι ο όμιλος αποτελεί δημόσιο χώρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή