Σάντερς: Θα ψηφίσω Χίλαρι Κλίντον

Σάντερς: Θα ψηφίσω Χίλαρι Κλίντον

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πρόθεσή του να ψηφίσει υπέρ της Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε χθες ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, επισημαίνοντας ότι θα το πράξει για να ανακόψει την πορεία του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ προς τον Λευκό Οίκο.

Της δήλωσης αυτής του Σάντερς προηγήθηκαν εβδομάδες πιέσεων στον γερουσιαστή από το Βερμόντ, από στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, ώστε αυτός να στηρίξει επίσημα τη Χίλαρι Κλίντον, μετά τη σειρά νικών της πρώην υπουργού Εξωτερικών σε προκριματικές αναμετρήσεις του κόμματος.

Ερωτηθείς χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC εάν θα ψηφίσει υπέρ της κ. Κλίντον τον Νοέμβριο, ο Σάντερς είπε: «Ναι. Το κεντρικό ζήτημα είναι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Εκτιμώ ότι ο Τραμπ θα αποτελέσει καταστροφή για τη χώρα σε κάθε επίπεδο, αν εκλεγεί στην προεδρία. Δεν μας χρειάζεται ένας πρόεδρος, ο οποίος έχει αναδείξει τη μισαλλοδοξία στο επίκεντρο της εκστρατείας του, που προσβάλει Μεξικανούς και ισπανόφωνους και μουσουλμάνους και τις γυναίκες και δεν πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή».

Ο Τραμπ έχει εξοργίσει τις περισσότερες μειονότητες στις ΗΠΑ με τη σκληρή γραμμή του στα θέματα μετανάστευσης, όπως την πρότασή του για προσωρινή απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, την απέλαση εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών και την κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ έχουν συχνά μετατραπεί σε πραγματικές τελετές ρατσιστικής συμπεριφοράς, με συνθήματα κατά των Αφροαμερικανών, των Μεξικανών και των μουσουλμάνων, αλλά και πράξεις βίας με στόχο διαδηλωτές.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει επίσης αποκαλέσει την κλιματική αλλαγή «τέχνασμα των Κινέζων», με στόχο να πληγεί η αμερικανική βιομηχανία.

Ο αυτοαποκαλούμενος Δημοκρατικός Σοσιαλιστής Σάντερς έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να συνεχίσει να προωθεί την προοδευτική του ιδεολογική πλατφόρμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών στις 25 με 28 Ιουλίου. Στο συνέδριο, η υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να επισημοποιηθεί. Ο Σάντερς έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να πλήξει με την παρουσία του τις πιθανότητες του κόμματός του να διατηρήσει τον Λευκό Οίκο.

Σε «εξέχουσα» θέση

Πρόσφατες σφυγμομετρήσεις της εταιρείας Reuters/Ipsos έδειξαν ότι ποσοστό 75% των Δημοκρατικών επιθυμούν ο Μπέρνι Σάντερς να αναλάβει «σημαντικό ρόλο» στη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος, ενώ ανάλογο ποσοστό δήλωσε ότι επιθυμεί ο Σάντερς να στηρίξει επίσημα τη Χίλαρι Κλίντον.

Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την Τετάρτη, 44% των ερωτηθέντων Αμερικανών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, ενώ μόλις 34% εκδήλωσαν πρόθεση να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή