Υπό αμφισβήτηση ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μετά το Brexit

Υπό αμφισβήτηση ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μετά το Brexit

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επικεφαλής της πολιτικής για την Υγεία του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Χέιντι Αλεξάντερ παραιτήθηκε σήμερα, επιχειρηματολογώντας ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης και ότι η ίδια δεν πιστεύει πως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μπορεί να την προσφέρει. Λίγο αργότερα ακολούθησαν οι επικεφαλής σε θέματα Μεταφορών Λίλιαν Γκρίνγουντ, Εκπαίδευσης Λούσι Πάουελ και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέρι Μακάρθι όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

 O Βέρνον Κόουκερ, αρμόδιος του τομέα πολιτικής για τη Βόρεια Ιρλανδία, η Σίμα Μαλχότρα, επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής και ο Τσαρλς Φάλκονερ, επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης, παραιτήθηκαν επίσης όπως μετέδωσε το BBC.

Ο Λόρδος Φάλκονερ είναι το δέκατο μέλος της "σκιώδους κυβέρνησης" που παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας του Κόρμπιν.

«Όσο και να σας σέβομαι ως έναν άνθρωπο με αρχές, δεν πιστεύω ότι έχετε την ικανότητα να δώσετε την απάντηση που αξιώνει η χώρα μας και πιστεύω ότι αν εμείς πρόκειται να σχηματίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, είναι απαραίτητη μια αλλαγή ηγεσίας», αναφέρει η σκιώδης υπουργός Υγείας των Εργατικών Χέιντι Αλεξάντερ σε επιστολή της προς τον Κόρμπιν την οποία ανήρτησε στο Twitter.

Η παραίτηση της Αλεξάντερ ακολουθεί τη δήλωση που έκανε ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών Χίλαρι Μπεν προς τον Κόρμπιν, λέγοντάς του ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις ηγετικές του ικανότητες. Ο Κόρμπιν αντέδρασε καθαιρώντας τον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή