ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Ταχεία δράση για την αποφυγή ακυβερνησίας και νέων… Brexit

merkel-tacheia-drasi-gia-tin-apofygi-akyvernisias-kai-neon-amp-8230-brexit-2140068

Για ανησυχία των αγορών για ακυβερνησία στην Ευρώπη έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ σε συνομιλία με στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών. Μάλιστα η Καγκελάριος εξέφρασε την ανάγκη για άμεση δράση προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος και άλλων χωρών από την Ε.Ε.

«Πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα για να αποφευχθεί και η φυγή και άλλων χωρών από την Ε.Ε», είπε χαρακτηριστικά η Αγκελα Μέρκελ και επεσήμανε ότι «τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια εμβάθυνση της συνεργασίας στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφαν Ζάιμπερτ, τόνισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν άτυπες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50». Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Γερμανίας για ενίσχυση της ενότητας στην Ευρώπη.

«Οι 27 χώρες που απομένουν στην Ενωση θα πρέπει να διαβουλευτούν για τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.