Εύποροι χρηματοδότες εγκαταλείπουν τον Τραμπ

Εύποροι χρηματοδότες εγκαταλείπουν τον Τραμπ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Χιλιάδες είναι οι εύποροι χρηματοδότες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι αν και είχαν προσφέρει γενναιόδωρα στις προηγούμενες προεδρικές αναμετρήσεις, αποφεύγουν σήμερα να στηρίξουν οικονομικά τον Ντόναλντ Τραμπ. Το 2012, περισσότεροι από 1.400 δωρητές είχαν ενισχύσει την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ. Από αυτούς, μόλις 29 επέλεξαν να στηρίξουν φέτος τον Τραμπ. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας USA Today, μόλις 23 χορηγοί της εκστρατείας του Τζεμπ Μπους προσέφεραν οικονομική στήριξη στον Τραμπ, από σύνολο 3.400.

Η έλλειψη χρηματοδοτών αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τον Τραμπ, ο οποίος διαθέτει πλέον μόλις 1,3 εκατ. δολάρια στα ταμεία της εκστρατείας του έναντι 42 εκατ. για την πιθανότερη αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον. Η εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών διαθέτει σήμερα δεκαπλάσιο προσωπικό από εκείνη του Τραμπ. «Η ολιγωρία του Τραμπ είναι εγκληματική. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά το χρίσμα από τις 3 Μαΐου και να μην έχει σπεύσει να στήσει μηχανισμό αναζήτησης μικροδωρεών, ούτε και να έχει έλθει σε επαφή με μεγάλους δωρητές. Εχασαν τον κρισιμότερο μήνα της εκστρατείας», λέει ο βετεράνος Ρεπουμπλικανός δικηγόρος και επικεφαλής της χρηματοδοτικής προσπάθειας του Ρόμνεϊ, Τσαρλς Σπις. Την ίδια στιγμή, οι οξύτατες προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ο Τραμπ εναντίον του Τζεμπ Μπους, αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο βοήθειας από τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή