Παρ’ ολίγον επεισόδιο στην Αν. Μεσόγειο

Παρ’ ολίγον επεισόδιο στην Αν. Μεσόγειο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Επικίνδυνους ελιγμούς φέρεται να πραγματοποίησε στις 17 Ιουνίου το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Γκρέιβλι», πλησιάζοντας σε μικρή απόσταση τη ρωσική φρεγάτα «Γιαροσλάβ Μουντρί» στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε βίντεο που προβλήθηκε σε ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το «Γκρέιβλι» εμφανίζεται να προσεγγίζει τη ρωσική φρεγάτα, διατηρώντας παράλληλη με αυτή πορεία, προτού στρίψει απότομα, για να διέλθει μπροστά στην πλώρη του ρωσικού πολεμικού πλοίου.

«Αμερικανικό αντιτορπιλικό παραβίασε τις διεθνείς και διμερείς συμφωνίες προσεγγίζοντας επικίνδυνα ρωσικό πολεμικό πλοίο, το οποίο ακολουθούσε σταθερή πορεία και δεν παραβίαζε με κανένα τρόπο τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας», ανέφερε η ιστοσελίδα «Σπούτνικ».

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η απόσταση μεταξύ των δύο πλοίων ήταν της τάξεως των 60 με 70 μέτρων, κατά τη διάρκεια της παράλληλης πλεύσης του «Γκρέιβλι», ενώ το αμερικανικό αντιτορπιλικό πραγματοποίησε κάθετη διέλευση σε απόσταση μόλις 180 μέτρων από την πλώρη της ρωσικής φρεγάτας.

Η ταυτόχρονη παρουσία δύο αμερικανικών στόλων στη Μεσόγειο, του αεροπλανοφόρου «Χάρι Τρούμαν» –στον στολίσκο του οποίου ανήκει το «Γκρέιβλι»– και του αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ», έχει φέρει επανειλημμένως ρωσικά και αμερικανικά πλοία σε οπτική επαφή. Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, το επεισόδιο προκλήθηκε εξαιτίας της προσέγγισης του «Γιαροσλάβ Μουντρί» σε κοντινή απόσταση από το αεροπλανοφόρο «Τρούμαν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή