Βρετανία: Αναβλήθηκε η δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης προϋπολογισμού

Βρετανία: Αναβλήθηκε η δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης προϋπολογισμού

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στη Βρετανία αναβλήθηκε επ' αόριστον την Πέμπτη, καθώς η υπηρεσία που την συντάσσει επικαλέστηκε τις «οικονομικές αβεβαιότητες» που προκύπτουν από το Brexit μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Το Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR), μια δημόσια υπηρεσία αλλά ανεξάρτητη απο την κυβέρνηση, επρόκειτο στις 12 Ιουλίου να δημοσιοποίησει την έκθεση αυτή η οποία περιγράφει πλήρως τη δημοσιονομική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων και των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προοπτικών της οικονομίας.

Η έκθεση επρόκειτο να βασιστεί στις προβλέψεις για την ανάπτυξη που έκανε το ίδιο το OBR όταν η κυβέρνηση παρουσίασε τον προϋπολογισμό, τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, εκτιμούσε ότι η ανάπτυξη το 2016 θα κυμανθεί στο +2%.

«Λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και της αβεβαιότητας σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις (της Βρετανίας) με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η δημοσιοποίηση (δημοσιονομικών) προβλέψεων που θα βασιζόταν στις προβλέψεις του Μαρτίου δεν θα ήταν πραγματικά επαρκής» εξήγησε το ORB σε ανακοίνωσή του.

«Προκειμένου να παράσχουμε μακροπρόθεσμες προβλέψεις θα πρέπει αρχικά να καθορίσουμε τις νέες προβλέψεις για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη (κάτι που δεν θα κάνουμε πριν από το φθινόπωρο) καθώς και τα μακροπρόθεσμα μοντέλα για παραμέτρους όπως η ανάπτυξη της παραγωγικότητας και οι μεταναστευτικές ροές (οι οποίες θα επηρεαστούν από τις εμπορικές συμφωνίες που θα επιδιώξει να εφαρμόσει η κυβέρνηση)», πρόσθεσε το ORB.

Κατά συνέπεια, η έκθεση θα δημοσιοποίηθεί αργότερα φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον παραιτήθηκε μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος αλλά θα παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν θα γίνει γνωστό ποιος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή