Μαγιό τέλος στα καλλιστεία για τη Miss Teen USA

Μαγιό τέλος στα καλλιστεία για τη Miss Teen USA

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κάποιους η παρακάτω είδηση μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Η διοργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού Μις Υφήλιος ανακοίνωσε χθες ότι αποχαιρετά διά παντός το κομμάτι του διαγωνισμού όπου τα καλλίγραμμα κορίτσια εμφανίζονταν με μαγιό, κάτι που αποτελούσε το κεντρικό κομμάτι του διαγωνισμού ομορφιάς για περίπου εκατό χρόνια. Η αρχή θα γίνει από τα επόμενα εφηβικά καλλιστεία για την εκλογή της Miss Teen USA. Προφανώς, πρόκειται για μία κίνηση με νόημα, αφού αφορά ένα διαγωνισμό που έχει ως στόχο να βραβεύσει νεαρές γυναίκες που ακολουθούν δραστήρια ζωή και διαθέτουν υψηλούς στόχους.

Η αλήθεια είναι ότι χρόνο με τον χρόνο δεκάδες νεαρές καλλονές κάνουν τις βόλτες τους στην πασαρέλα, φορώντας κάτι που μοιάζει περισσότερο με εσώρουχο παρά με ρούχο. Κι αυτό είναι κάτι ευρέως αποδεκτό γιατί πάντα έτσι είχαν τα πράγματα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων καλλιστείων για την εκλογή της Μις Αμέρικα το 1921 υπήρχε το διαγωνιστικό μέρος με το μαγιό, ενώ ταυτόχρονα, μεταξύ των άλλων κανόνων του διαγωνισμού, ίσχυε ότι «η διαγωνιζόμενη πρέπει να είναι υγιής και να είναι λευκή». Αρα, αν τα προσεγγίσουμε τα πράγματα υπό αυτό το πρίσμα, η αλλαγή τελικά είναι καλή. Ασφαλώς υπάρχει και ο διαγωνισμός για την εκλογή του Mr America και μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι υπάρχουν και άλλα ανδρικά καλλιστεία και ομολογουμένως ότι είναι πάντα απολαυστικό να βλέπει κανείς τους διαγωνιζομένους με τα μικρότερα μαγιό.

Ομως, η αλήθεια είναι ότι πέρα από τα σφυρίγματα και τα γέλια, οι περισσότεροι ανδροκεντρικοί διαγωνισμοί έχουν στο επίκεντρό τους το ανθρώπινο σώμα. Από την εποχή που τα γυναικεία καλλιστεία και άλλοι διαγωνισμοί υποστηρίζουν ότι είναι για την εκπαίδευση, την ενίσχυση της γυναίκας και την αδελφότητα μεταξύ των γυναικών, κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί να μη χαρίσουμε ένα τροπικό ταξίδι στις διαγωνιζόμενες ή μία ημέρα στην αμμουδιά και να μην κρατήσουμε την πασαρέλα για την επίδειξη του ταλέντου, για τα σχόλια σχετικά με τα όσα συμβαίνουν ανά τον κόσμο αλλά και το αθλητικό πνεύμα;

Προφανώς, θα υπάρχουν πολλοί στον κόσμο των καλλιστείων, αλλά και εκτός αυτού, που ποτέ δεν είδαν κάτι στραβό με το διαγωνιστικό μέρος με τα μαγιό που στα επόμενα εφηβικά καλλιστεία στις ΗΠΑ θα αντικατασταθεί από διαγωνισμό κατά τον οποίο οι υποψήφιες θα φέρουν αθλητικό ρουχισμό.

Τα καλλιστεία Μις Υφήλιος τέλειωσαν με αυτό το διαγωνιστικό κομμάτι από το 2014 ως ένδειξη σεβασμού στις διαγωνιζόμενες από κράτη όπου τέτοιες πρακτικές είναι κατακριτέες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος λάτρης του διαγωνισμού με τα μαγιό είναι και ο Ντόναλντ Τραμπ, που μάλιστα είχε δηλώσει ότι η τηλεθέαση του διαγωνισμού θα έπεφτε στο μηδέν αν δεν υπήρχε ο διαγωνισμός με τα μαγιό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή