«Περήφανοι για την Ιταλία»: Προχωράει η αναστήλωση του Κολοσσαίου από την «Tod’s»

«Περήφανοι για την Ιταλία»: Προχωράει η αναστήλωση του Κολοσσαίου από την «Tod’s»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πατριωτική επιχειρηματική τάξη της Ιταλίας έχει τα πρόσφατα χρόνια αποκτήσει μεγάλη εξωστρέφεια, αποδοχή και πεδίο δράσης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ρέντσι στηρίζει, και με την παρουσία του, τον Nτιέγκο Ντέλλα Βάλλε, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή του Ομίλου της «Tod’s», που έχει αναλάβει σε βάθος χρόνου την αναστήλωση του Κολοσσαίου. Από το 2010, ο Ντέλλα Βάλλε είχε ανακοινώσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ που θα ολοκληρωθεί σταδιακά ως την περίοδο 2020-2022. Την 1η Ιουλίου αποκαλύφθηκε η αναστηλωμένη εξωτερική όψη του πιο διάσημου μνημείου της Ρώμης καθώς έχουν ήδη διατεθεί 10 εκατομμύρια ευρώ. Την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της πρόσοψης του Κολοσσαίου, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε.

«Το Κολοσσαίο απέκτησε και πάλι το αρχικό χρώμα του», δήλωσε σε συνέντευξή του (http://wwd.com). «Είναι λευκορόδινο, πολύ όμορφο, και φωτίζει όλη την περιοχή». Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να αποφασίσει αυτήν την εθνική ευεργεσία. «Ενας από τους λόγους ήταν η ανάγκη να δηλώσει κανείς περήφανος που είναι Ιταλός και που μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του. Τώρα που βλέπω το αποτέλεσμα των εργασιών αισθάνομαι περήφανος για τον εαυτό μου και για τους ανθρώπους που δούλεψαν και που είναι πιστοί στα προϊόντα που παράγουμε».

Ανακοινώθηκε επίσης η ίδρυση ενός νέου φορέα, των «Φίλων του Κολοσσαίου» που θα διατηρεί ζωντανό τον διάλογο γύρω από θέματα που αφορούν στην αποκατάσταση του μνημείου. Επίσης, σκοπό θα έχει την συγκέντρωση επιπλέον πόρων από ιδιώτες που επιθυμούν να συμβάλουν στην ανάδειξη της κληρονομιάς της Ιταλίας.

Πολλές ακόμη εταιρείες και φυσικά πρόσωπα έχουν επιδοθεί στην αναστήλωση μνημείων. Η Fendi αναστήλωσε την Φοντάνα ντι Τρέβι, η Bulgari τα σκαλιά στην Πιάτσα ντι Σπάνια και ο Ρέντσο Ρόσο τη Γέφυρα του Ριάλτο στη Βενετία. Οι ίδιες οι εταιρείες αναλαμβάνουν και την επίβλεψη των εταιρειών. «Ολα αυτά μεταφράζονται σε αύξηση του τουρισμού και σε περισσότερες θέσεις εργασίας», λέει ο Nτιέγκο Ντέλλα Βάλλε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή