Αυστραλία: Θρίλερ προδιαγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

Αυστραλία: Θρίλερ προδιαγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αυστραλία, έδειξε μία μικρή στροφή του εκλογικού σώματος προς το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης, ενισχύοντας τους φόβους ότι η πρόωρη διεξαγωγή των εκλογών δε θα εξασφαλίσει στον πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ, την πλειοψηφία που χρειάζεται για την εφαρμογή των σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμά του.

Ο ηγέτης του συντηρητικού συνασπισμού στην Αυστραλία, δρομολόγησε τη διάλυση των δύο νομοθετικών σωμάτων της χώρας το Μάιο, σε μια προσπάθεια ν' απομακρύνει τους ανεξάρτητους γερουσιαστές στην Άνω Βουλή της Γερουσίας, οι οποίοι αντιδρούσαν κι εμπόδιζαν την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του, συμπεριλαμβανομένης και τη μείωση της φορολογίας στις εταιρίες.

Ωστόσο, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι επιλογές που έκανε ο Τέρνμπουλ είναι πολιτικά επικίνδυνες καθώς ο συντηρητικός συνασπισμός του, βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με το αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα, αλλά και με τους ανεξάρτητους βουλευτές που είναι ενδεχόμενο να κερδίσουν αρκετές έδρες και να έχουν υπό τον έλεγχό τους τη Γερουσία ή να μπορέσουν να υποστηρίξουν το σχηματισμό μιας κυβέρνησης μειοψηφίας στην Κάτω Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή