Τζέντα: Εκρηξη έξω από το προξενείο των ΗΠΑ – νεκρός ο βομβιστής

Τζέντα: Εκρηξη έξω από το προξενείο των ΗΠΑ – νεκρός ο βομβιστής

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Ο βομβιστής στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από ένα νοσοκομείο απέναντι από το προξενείο και λίγο αργότερα τέθηκε σε λειτουργία ο πυροδοτικός μηχανισμός, σκοτώνοντάς τον και τραυματίζοντας ελαφρά τους αστυνομικούς κοντά του, πρόσθεσε η τηλεόραση.

Μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού μέσου Sabq φαινόταν να δείχνει τη σορό ενός άνδρα που κείτονταν δίπλα από ένα ταξί.

Μάρτυρας στην περιοχή είπε στο Reuters ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις ασφαλείας και ότι υπερίπτανται ελικόπτερα, αλλά ότι κανένας από τους αστυνομικούς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τί συνέβη.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η αμερικανική διπλωματία έχει ενημερωθεί για την έκρηξη στην Τζέντα και ότι υπάρχει συνεργασία με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίαs για τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή