ΚΟΣΜΟΣ

Τζέντα: Εκρηξη έξω από το προξενείο των ΗΠΑ – νεκρός ο βομβιστής

tzenta-ekrixi-exo-apo-to-proxeneio-ton-ipa-amp-8211-nekros-o-vomvistis-2141167

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Ο βομβιστής στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από ένα νοσοκομείο απέναντι από το προξενείο και λίγο αργότερα τέθηκε σε λειτουργία ο πυροδοτικός μηχανισμός, σκοτώνοντάς τον και τραυματίζοντας ελαφρά τους αστυνομικούς κοντά του, πρόσθεσε η τηλεόραση.

Μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού μέσου Sabq φαινόταν να δείχνει τη σορό ενός άνδρα που κείτονταν δίπλα από ένα ταξί.

Μάρτυρας στην περιοχή είπε στο Reuters ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις ασφαλείας και ότι υπερίπτανται ελικόπτερα, αλλά ότι κανένας από τους αστυνομικούς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τί συνέβη.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η αμερικανική διπλωματία έχει ενημερωθεί για την έκρηξη στην Τζέντα και ότι υπάρχει συνεργασία με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίαs για τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών.