Δύο συλλήψεις φερόμενων πρακτόρων του ISIS στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Δύο συλλήψεις φερόμενων πρακτόρων του ISIS στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ύποπτοι που θεωρούνται πράκτορες του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στόχος τριπλής βομβιστικής επίθεσης, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι δύο ύποπτοι φέρεται να προέρχονται από το κεντροασιατικό κράτος του Κιργιστάν. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που οδήγησαν στη σύλληψή τους, οι αστυνομικοί φέρεται να βρήκαν τέσσερις διόπτρες που χρησιμοποιούνται από ελεύθερους σκοπευτές, τρεις στολές παραλλαγής, δύο διαβατήρια, τρεις ταυτότητες Κιργιστάν και πέντε πιστοποιητικά γεννήσεως.

Οι ύποπτοι φέρεται να συμμετείχαν στη διακίνηση ανθρώπων που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς να υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Στο τηλεγράφημα δεν διευκρινίζεται εάν οι συλληφθέντες είχα μόλις αφιχθεί στην Τουρκία ή προσπαθούσαν να αναχωρήσουν για κάποια άλλη χώρα.

Η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων και άφησε πίσω της περισσότερους από 200 τραυματίες.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για χτύπημα των τζιχαντιστών.

Σχεδόν 30 ύποπτοι έχουν έως τώρα τεθεί υπό κράτηση για πιθανή σύνδεση με την επίθεση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή