Πυρά Ρεπουμπλικανών κατά FBI για την Κλίντον

Πυρά Ρεπουμπλικανών κατά FBI για την Κλίντον

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά εναντίον του διοικητή του FBI, Τζέιμς Κόμι, εξαπέλυσαν χθες οι Ρεπουμπλικανοί λόγω της απόφασής του να μην ζητήσει τη δικαστική δίωξη της Χίλαρι Κλίντον αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της χρήσης ιδιωτικού διαμετακομιστή (server) στην ηλεκτρονική της αλληλογραφία, την εποχή που ασκούσε καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν υποστήριξε ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» και ότι το FBI οφείλει να παραδώσει στο Κογκρέσο τον σχετικό φάκελο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Επίβλεψης της Βουλής, Τζέισον Τσάφετζ, ανακοίνωσε ότι ο Κόμι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή, σήμερα, Πέμπτη. Σχεδόν ταυτόχρονα, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής κάλεσε την υπουργό Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς να καταθέσει για την ίδια υπόθεση.

Αψηφώντας τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών, ο Μπαράκ Ομπάμα κατέβηκε στην προεκλογική εκστρατεία στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, περιοδεύοντας μαζί της, στη Βόρεια Καρολίνα. «Γνωρίζω από πρώτο χέρι την ευθυκρισία και την αφοσίωσή της», δήλωσε ο Αμερικανός ηγέτης στην πόλη Σάρλοτ, για να προσθέσει: «Ποτέ δεν υπήρξε προεδρικός υποψήφιος, άνδρας ή γυναίκα, με τόσα προσόντα, όσα έχει να επιδείξει η Χίλαρι Κλίντον».

Η Δημοκρατική υποψήφιος περιόδευσε χθες στο Ατλάντικ Σίτι του Νιου Τζέρσι, εξαπολύοντας μύδρους εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε οδηγήσει στη χρεοκοπία καζίνο της περιοχής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή