Ο Ντ. Τραμπ αποθέωσε τον Σ. Χουσεΐν

Ο Ντ. Τραμπ αποθέωσε τον Σ. Χουσεΐν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε επανάληψη των δηλώσεών του για τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας το «ταλέντο» του δικτάτορα στο να σκοτώνει «τρομοκράτες». «Ηταν ένας κακός τύπος, ένας πάρα πολύ κακός τύπος. Αλλά ξέρετε σε τι ήταν καλός; Στο να σκοτώνει τρομοκράτες. Ηταν τόσο καλός σε αυτό», ανέφερε σε πλήθος υποστηρικτών του, προσθέτοντας ειρωνικά ότι «δεν καθόταν να τους διαβάσει τα δικαιώματά τους». Επιπλέον τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έπρεπε να «αποσταθεροποιήσουν» το Ιράκ, εισβάλλοντας πριν από 13 χρόνια και συμβάλλοντας άθελά τους στη μετατροπή του σε «Χάρβαρντ της τρομοκρατίας». Ο Τραμπ είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις πέρυσι, αναφέροντας ότι ο κόσμος θα ήταν «100% καλύτερος» με Σαντάμ και Καντάφι στην εξουσία, τονίζοντας ότι παρότι ο Σαντάμ υπήρξε ένας «απαίσιος τύπος», τα πράγματα τότε ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Η αντίδραση από το περιβάλλον της Χίλαρι Κλίντον ήρθε άμεσα, με τις δηλώσεις του συμβούλου της, Τζέικ Σάλιβαν. «Σήμερα, ο Τραμπ προέβη ξανά σε διθυράμβους για τις ικανότητες του Σαντάμ Χουσεΐν να σκοτώνει τρομοκράτες, υπογραμμίζοντας με επιδοκιμασία ότι δεν ασχολήθηκε πότε με το να διαβάσει σε κάποιον από αυτούς τα δικαιώματά τους. Στην πραγματικότητα, το καθεστώς Χουσεΐν υπήρξε υποστηρικτής της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Σάλιβαν. «Οι φιλοφρονήσεις του Τραμπ προς σκληρούς δικτάτορες και ο διαστρεβλωμένος τρόπος που κατανοεί την ιστορία, υποδεικνύουν πόσο επικίνδυνος θα είναι ως ηγέτης και το πόσο ανάξιος είναι για τη θέση που θέλει να καταλάβει».

Ωστόσο, αντιδράσεις για τις δηλώσεις υπήρξαν και μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δεν στήριξε τον Τραμπ όταν ρωτήθηκε για τα σχόλιά του, αναφέροντας ότι «ο Σαντάμ υπήρξε μία από τις πιο μοχθηρές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, διαπράττοντας μαζικές γενοκτονίες κατά του ίδιου του τού λαού με χρήση χημικών όπλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή