Βρετανία – Λίντσομ: Οι νόμιμοι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι να μείνουν

Βρετανία – Λίντσομ: Οι νόμιμοι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι να μείνουν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποψήφια για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία Αντρέα Λίντσομ θα εγγυηθεί ότι όλοι οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στη Βρετανία θα είναι καλοδεχούμενοι να παραμείνουν στη χώρα μετά την έξοδό της από την ΕΕ, όπως δήλωσε την Πέμπτη.

Η υφυπουργός Ενέργειας σημείωσε επίσης ότι μετά το Brexit αυτοί που θα θέλουν να ταξιδέψουν και να σπουδάσουν στην Ευρώπη θα είναι ελεύθεροι να το κάνουν.

«Οφείλουμε να προσφέρουμε βεβαιότητα σε διάφορες ομάδες στην χώρα μας. Βεβαιότητα για την μετανάστευση. Θέλουμε δίκαιη αλλά ελεγχόμενη μετανάστευση, δίκαιη γι'αυτούς που είναι ήδη εδώ και δίκαιη για όλα τα ταλέντα στον κόσμο», σημείωσε η υποψήφια για την πρωθυπουργία σε ομιλία της ενώπιον υποστηρικτών της.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται τη βεβαιότητα και θα την έχουν. Λέω σε όλους εσάς που βρισκόσαστε νόμιμα εδώ ότι θα είσαστε καλοδεχούμενοι να παραμείνετε», υπογράμμισε.

Η Λίντσομ επισήμανε επίσης ότι ύψιστη προτεραιότητά της θα είναι να εγγυηθεί το αδασμολόγητο εμπόριο με την ΕΕ.

«Το εμπόριο πρέπει να είναι ύψιστη προτεραιότητά μας: Συνέχιση του ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ. Συνέχιση του ελεύθερου εμπορίου με αυτές τις χώρες μαζί με τις οποίες έχουμε συμφωνίες σήμερα ως νυν μέλος της ΕΕ», πρόσθεσε κατά την ομιλία της σε υποστηρικτές της.

Η Λίντσομ, η οποία ήρθε δεύτερη στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας για τη διαδοχή του Κάμερον, σημείωσε επίσης ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είχε δίκιο την περασμένη εβδομάδα όταν είπε ότι η Βρετανία μπορεί να ανταπεξέλθει στην αλλαγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή